LAVIDE Sous-Vide-Stick LX.20

Kód: 6LNLX0020
3 530 Kč 2 917,36 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Položka byla vyprodána…
Ponorná cirkulační hlavice pro nízkoteplotní šetrnou úpravu potravin metodou Sous Vide.

Detailní informace

Produkty skladem
Přes 6.000
produktů skladem
Doprava zdarma
Doprava Zásilkovnou zdarma
od 3.000 Kč
Specializace
Odborník na trhu
od roku 2007

Detailní popis produktu

Úprava potravin metodou Sous Vide (čteno "suvid") se dlouhá léta využívala pouze v nejlepších restauracích. Ponorné ohřívací hlavice umožňují metodu Sous Vide používat i v pohodlí domova.

Název úpravy Sous Vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená „ve vakuu“. Jedná se o metodu přípravy jídla při nízkých teplotách a bez přístupu vzduchu. Tato metoda je vhodná pro přípravu masa, zeleniny nebo ovoce. Nízká teplota, při níž k úpravě jídla dochází, neničí živiny, vitamíny ani jídlo nevysušuje. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso nebo šetrně připravená zelenina bez ztráty barvy a vitamínů. Připravovaná potravina se spolu s kořením a dalšími přísadami, které surovině přidají chuť a vůni (jako je například máslo) neprodyšně uzavře vakuovou baličkou do speciálních sáčků. Následně se vloží do lázně, která je pomocí ponorné cirkulační hlavice rovnoměrně prohřívána za určité teploty po určitou dobu. Díky tomu, že teplota lázně nepřesáhne bod varu, nehrozí převaření nebo přepálení. V případě masa a dalších potravin lze Sous Vide kombinovat s dopečením na pánvi nebo grilu.

Metoda Sous Vide se také používá k prodloužení trvanlivosti pokrmů. Hotové pokrmy nemusí sloužit pouze k okamžité spotřebě. Po zchlazení na teplotu přibližně 3 °C mohou zůstat připravené v lednici při zachování plné chuti a nutriční hodnoty po dobu až 4 týdnů.

 

Charakteristika:

  • ponorná ohřívací tyč (cirkulační hlavice) pro úpravu potravin šetrnou metodou Sous Vide
  • vysoký výkon
  • kompaktní rozměry
  • LCD dotykový displej
  • časovač
  • uchycení pomocí páčky na vhodnou nádobu kulatého i hranatého tvaru
  • rovnoměrné udržení požadované teploty s odchylkou +/- 0,1°C
  • oběhová vrtule LX.20 udržující konstantní teplotu v celém objemu nádoby, čímž brání vytváření různých teplotních rozdílů v různých částech nádoby (mnoho srovnatelných modelů ohřívá vodu pouze v blízkosti tyče, což má za následek nekvalitní ohřívání potraviny v různých částech na různé stupně)
  • kvalitní nerezová ocel
  • neklouzavý pogumovaný povrch těla pro bezpečnou manipulaci
  • ochrana proti chodu na sucho
  • precizní německá kvalita společnosti Landig + Lava GmbH
  • dlouhá životnost

 

Specifikace:

Model LAVIDE LX.20
Výkon 1200 W
Teplotní odchylka +/- 0,1 °C
Nastavení času až 99 h 59 min
Elektronické nastavení teploty v rozsahu 0 až +90°C
Vhodné pro objem vody 5 až 20 litrů
Odolnost IPX7
Barva antracit
Rozměr  31 x 5,5 cm
Hmotnost cca 1,1 kg
Obsah balení 1 ks ponorné hlavice

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vakuové balení
Záruka: 24 měsíců
Hmotnost: 1.31 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX